Zorgverzekering

Een behandeling in onze praktijk wordt, op een enkele uitzondering na, niet vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Wilt u in aanmerking komen voor vergoeding dan heeft u een aanvullende verzekering voor fysiotherapie nodig. 

Aanvullende verzekering

Fysiotherapie is een van de meest gekozen dekkingen in het aanvullend pakket van zorgverzekeringen. De premie en het aantal behandelingen dat vergoed wordt, verschilt per verzekeraar. Op bijvoorbeeld www.zorgwijzer.nl kunt u zien hoeveel behandelingen u vergoed krijgt, in verhouding tot andere zorgverzekeraars. Elk jaar heeft u van 1 tot en met 31 december de mogelijkheid uw huidige zorgverzekering op te zeggen. U heeft daarna tot en met 31 januari de tijd om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar en/of een aanvullende verzekering af te sluiten.
Basis- en aanvullende verzekering hoeven niet bij dezelfde zorgverzekeraar ondergebracht te worden.

Verwijzing

U heeft geen verwijsbrief nodig om een afspraak te maken.
Een verwijsbrief om voor vergoeding door uw zorgverzekeraar in aanmerking te komen heeft u enkel nodig bij:
– een chronische indicatie
– behandeling aan huis
Een verwijsbrief krijgt u van uw huisarts of specialist.

Afmelden

Graag, ongeacht de reden, minimaal 24 uur van tevoren afmelden via 0575-493473. Spreekt u gerust de voicemail in wanneer de telefoon niet beantwoord wordt. Bij verzuim zijn wij genoodzaakt de behandeling in rekening te brengen.

De eerste afspraak

Bij de eerste afspraak graag uw legitimatiebewijs, verwijsbrief (indien van toepassing) en een handdoek meenemen. U hoeft zich niet te melden, u kunt plaatsnemen in de wachtkamer waar u wordt opgehaald.

U maakt kennis met uw therapeut, uw klacht wordt besproken en er volgt een lichamelijk onderzoek. Het kan daarbij nodig zijn u gedeeltelijk uit te kleden. De therapeut bespreekt met u of uw klacht direct in aanmerking komt voor behandeling of dat een bezoek aan de huisarts alsnog gewenst is.

Er wordt samen met u een behandelplan opgesteld. We communiceren helder wat u van ons kunt verwachten en wat u zelf kunt bijdragen aan uw herstel.
Er wordt direct een start gemaakt met de behandeling. 

FYSIOTHERAPIE

Heeft u vragen:

bel 0575 – 493 473